Тодор Тодоров Батков - син на бившия собственик на 26-кратния български шампион Левски - Тодор Батков, направи интересен коментар по повод изминалия извънреден конгрес на БФС. В личния си профил във Facebook Батков младши сподели позицията на Димитър Бербатов, който изгуби изборите за президент на родната ни футболна централа, но поздрави победителя Георги Иванов, като добави, че двамата бивши футболисти биха могли да бъдат доста добър тандем в ръководството.

“Позиция, достойна за уважение! Но, според мен, Георги Иванов и Димитър Бербатов могат да направят страхотен тандем на върха на БФС...”, пише в публикацията в социалната мрежа, където е и споделен линк с новината от Sportal.bg, цитираща думите на бившата звезда на Тотнъм и Манчестър Юнайтед.

Тодор Батков-син не крие подкрепата си за победителя Георги Иванов, като непосредствено след конгреса обнови снимката на корицата си във Facebook с легендарното изображение на Гонзо от мача между Левски и ЦСКА през 2000 г., останал в паметта на левскарската общност с т. нар. “кървав гол”, който реши титлата в полза на “сините”. Мач, в който и Бербатов игра с фланелката на “червените”, но пропусна да се разпише секунди преди попадението на Иванов.

По това време именно бащата на Батков беше собственик на Левски, като времето, в което адвокатът управляваше столичани се оказа и един от най-силните в историята на вековния клуб. Тогава Левски направи няколко страхотни европейски пробива, като дори стигна до 1/4-финал в турнира за Купата на Уефа (днес Лига Европа) и се превърна в първия български отбор, играл в групите на Шампионската лига.

Паметни събития, от които бе част и новият президент на БФС - Георги Иванов. Дали ще спомогне за подобни резултати и като футболен функционер, остава да видим.

Последвайте каналите ни в: