Старши треньорът на Черноморец Васил Евтимов изрази своето мнение след победата над Рилски спортист със 75:73 в полуфиналите на турнира за Купата на България.

“Енергията по принцип почти я няма. Няма да ви лъжа. Утре не очаквайте някакво шоу. Мачът утре няма да бъде един от най-красивите - по-точно ще бъде грозен баскетбол, защото когато играеш трети мач в рамките на три дни и по начина, по който баскетболът се играе в днешно време, е изключително трудно. Утре по-жадният отбор и отборът, който покаже повече сърце, ще победи. Искам моята емоционалност да я прехвърля на моите играчи. Давам ви пример с Алекс Уандие, когото изкарах в началото на мача. Той не беше готов да играе. Но до последно вярвах в него. Кой от вас може да ми каже, че той щеше да бъде човекът, който щеше да ни спечели мача. Не знам дали има треньор, който вярва толкова във своите играчи, колкото мен. Виждате, че те искат да спечелят и мен това само може да ме радва.

Аз казах на Уандие на полувремето да ме слуша, но не чак толкова, защото съм емоционален и да не оставя това да влияе на неговата игра. Ако един ден го изкарам и не му кажа нищо, значи моята вяра е приключила. Той и Андрей Иванов са играчите, на които им се карам най-много. Аз страшно държа на двамата, защото са изключително важни за нашия отбор. Той ме послуша. Нито веднъж не сбърка системите. Когато влезе в мача и сбърка две системи поред, той не беше готов да играе. Той може да играе на още по-високо ниво. Момчето има талант, има страшни качества, но за да стане по-голям професионалист, трябва да ме слуша”, каза Евтимов.

Какво още сподели Васил Евтимов, може да чуете в прикачения видеоклип.

Последвайте каналите ни в: