Старши треньорът на Спартак Плевен Любомир Минчев сподели своето мнение, след като отборът му се класира за финала на Купата на България чрез успех със 76:60 в полуфиналния сблъсък в “Арена Бургас”.

“Аз не съм гледал от тази гледна точка и мен не ме интересува, че от толкова време Спартак не се е класирал за финал. Нас ни интересува какво се случва в момента. Радваме се и от резултата, и от това, че играхме твърдо. И двата отбора трябва да бъдат поздравени. Балкан също се бори добре и беше твърда игра. Накрая спечелихме мача, като вдигнахме разликата. Преди това мачът вървеше хикс с малки наши повеждания. На приливи и отливи вървеше, но горе-долу ние водехме в по-голямата част от мача, но в един момент и добрата защита, и техните пропуски решиха мача. Това даде някаква разлика в последните две минути, която ни беше доста по-комфортна.

Притеснителното за мен е, че Занна е в Рамадана и не яде и не пие през деня. Това изтощава организма. Той днес неслучайно изглеждаше уморен, но ние не можем да променим нищо. Не ме е информирал за по-сериозна болка. Може и сега да разбера. Смятам, че в паузата ние направихме добра подготовка за турнира. Не сме само ние - предполагам и другите отбори са го правили. Чисто физически сме готови да издържим”, каза Минчев.

Какво още каза Любомир Минчев, може да чуете в прикачения видеоклип.

Последвайте каналите ни в: