Локомотив Пловдив проведе наказателна акция на стадион Овча Купел в Славия. Смърфовете се изправиха срещу много мотивирана Славия, която търсеше агресивно попадения в почти всеки един момент на срещата, но пловдивчани дебнеха грешките на домакините, за да ги накажат и го направиха. На два пъти бялата защита сгреши и това се оказа фатално, защото Локомотив внимателно чакаха точно това. Срещата завърши 1:2 в полза на гостите, които бяха подкрепени и от сериозна агитка от Пловдив.

Двубоят започна в спокойно темпо и опасности пред двете врати в началните 10 минути липсваха. Единствено Бабакар Дион и Тони Тасев създадоха напрежение в наказателните полета, но до завършващ удар не се стигна. Първата голова възможност се откри пред гостите в 18-ата минута от пряк свободен удар. Евандро отправи коварен изстрел и топката тупна пред вратаря на Славия, който все пак успя да я отклони в корнер.

Половин час след първия съдийски сигнал Тони Тасев опита да изненада Кристиан Томов с далечен шут от пряк свободен удар, но топката мина над вратата на гостите. В 33-ата минута късметът бе на страната пловдивчани, след като топовен шут на Иван Минчев срещна напречната греда. В последвалото меле пък съотборникът му Владимир Николов получи тежък удар в главата във въздушен двубой с Тодор Павлов. В крайна сметка той бе превързан и продължи да играе.

Гостите поведоха в 42-ата минута след грешка на Светослав Вуцов. Той излезе неразчетено извън наказателното поле и се размина с топката, а за Евандро бе детска игра да прати топката в опразнената врата – 0:1. Така бразилецът си направи подарък за рождения ден, след като вчера навърши 28 години. В добавеното време на първата част “белите” натиснаха”, но стигна само до няколко мелета в наказателното поле пред Томов. На прибиране в съблекалнята пък фенове на Славия атакуваха вербално Златомир Загорчич за състава и тактиката, а и той не им остана длъжен.

След почивката Локомотив Пд излезе с две промени в състава – Мартин Петков и Ивайло Иванов замениха Мартин Райнов и Ефе Али. За юношата на Левски Петков това е дебют за тима, след като бе привлечен преди няколко дни. Първата възможност за второто полувреме се откри в 51-ата минута пред Тони Тасев, но ударът му с глава не затрудни вратаря на гостите. Четири минути по-късно Ангел Лясков с дълго прехвърлящо подаване изведе Мичи Нтело зад отбраната, но този път Светослав Вуцов се намеси майсторски. Стражът скъси навреме дистанцията и не позволи на белгиеца да отправи удар.

В 70-ата минута Славия най-сетне изравни. “Белите” организираха хубава атака по десния фланг с участието на Кристиан Добрев, който продължи към Ертан Томбак. Десният бек центрира без забавяне към далечната греза, където нисичкият Тони Тасев надскочи съперник и с глава прати топката зад гърба на Томов – 1:1.

Само две минути по-късно пловдивските “железничари” върнаха аванса си. След разбъркване в наказателното поле топката попадна на крака на Димитър Илиев, който с прецизен изстрел в долния десен ъгъл преодоля Вуцов – 1:2.