Гардът на Академик Пловдив Мартин Маринов е на мнение, че отборът му заслужава похвали след силния мач срещу Рилски спортист, загубен от пловдивчани със 78:84 в четвъртфиналите на Купата на България.

“Поздравявам Рилски спортист, който изигра доста добро първо полувреме. Ние не отстъпихме. Мисля, че през второто полувреме играхме доста добър баскетбол и показахме, че неслучайно сме на Купата. Не ни достигна малко опит. Нели Къмингс изигра уникален мач, но накрая се измори. Най-вече опит не ни достигна и малко сили, защото играхме в малко по-скъсен състав.

Лидел ни липсваше много, но се борихме с всички сили. Изиграхме доста добър мач. Много хора ни бяха отписали, но смятам, че заслужаваме похвали след този мач. Не знам дали може да се брои за изненада, защото и двата отбора са много класни. Пет минути преди края на нашия мач си помислих, че на нашия мач ще е изненадата, но не успяхме.

Мисля, че в последния двубой за деня ще се получи хубав двубой и нека по-добрият победи. Особено след този мач може да си повярваме много. Този двубой ще ни помогне много за борбата за плейофите и за това да се преборим за тях”, сподели Маринов.

Последвайте каналите ни в: