Треньорският щаб на ЦСКА - София е провел специален разговор с нападателя на "червените" Фернандо Каранга. Причината е ясна - липсата на голове, което и без това ядосва бразилеца и му пречи да отбележи първото си попадение след завръщането си в България, пише "Мач Телеграф".

Макар и да беше заменен още в 58-мата минута на мача с ЦСКА 1948, от треньорския щаб са успокоили 32-годишния нападател, че титулярното му място на този етап не подлежи на съмнение и именно той ще поведе атаката на при домакинството на Ботев (Пд) в неделя. Каранга е бил призован да не се изнервя от всяка провокация, да дава най-доброто от себе си, а ако го направи, головете със сигурност ще се завърнат.

След като отново облече екипа на ЦСКА - София, Каранга има 311 минути, в които така и не е вкарал гол. Той два пъти преодоля вратарите на съперниковите отбори през пролетта - срещу Септември и Черно море, но и в двата случая попаденията му бяха отменени.

32-годишният таран няма реализиран гол в официален двубой от 17 септември 2023 г., когато бележи за Жинан Ксингжу срещу Шанхай Хуилонг в мач от втора китайска дивизия. Тоест той оформя половин година без официален гол, който няма как да не го вади от релси.

Въпреки това, "червените" са оптимисти и знаят, че Каранга отново ще започне да бележи, както стана и по време на първия му престой на "Българска армия". Тогава след трудно начало нямаше кой да го спре по родните терени.

Последвайте каналите ни в: