Илкай Гюндоган очаква да запази капитанската лента в германския национален отбор по футбол, въпреки скорошното завръщане на дългогодишния лидер Мануел Нойер и ветерана Тони Кроос, пише агенция ДПА. Халфът взе лентата през миналата година от тогавашния треньор Ханзи Флик, след като Нойер се контузи.

"За момента просто приемам, че съм капитан", заяви Гюндоган за Prime Video след вчерашната победа на Барселона с 3:1 срещу Наполи. Той добави, че всички трябва да поемат отговорността за това да върнат Бундестима на обичайното високо ниво.

"Все пак мисля, че няма никакво значение кой носи лентата. Важното е, че ние сме отбор, в който всички трябва да бъдат единни и да знаят ролята си. Ако можем да се справим с това, то тогава аз съм сигурен, че ще направим много, много добро европейско първенство", каза още халфът.

Селекционерът Юлиан Нагелсман ще обяви групата на националния отбор утре и се очаква в нея да има значителни промени, пише ДПА. Леон Горецка и Матс Хумелс най-вероятно ще бъдат оставени извън състава, а в него ще попаднат Александър Павлович, Валдемар Антон, Максимилиан Мителщадт и Дениз Ундав.

Гюндоган каза, че наскоро е провел кратък телефонен разговор с Нагелсман: "Говорихме набързо. Той ми каза, че аз ще играя на европейското първенство. Това поне бяха неговите думи".

Последвайте каналите ни в: