Пари Сен Жермен се справи с Ница в сблъсъка между двата тима от 1/4-финалите за Купата на Франция и стана последният отбор, който намери място на 1/2-финалите. Столичани спечелиха с 3:1 на "Парк де Пренс" с голове на Килиан Мбапе в 14-ата, Фабиан Руис в 33-тата и Лукас Бералдо в 60-ата минута. За гостите точен бе Гаетан Лаборд в 37-ата минута.

Домакините започнаха силно мача и в 14-ата минута стигнаха и до откриване на резултата. Килиан Мбапе направи двойно подаване с Фабиан Руис в наказателното поле, след което прати топката във вратата за 1:0.

Мбапе можеше да вкара и втори гол в 25-ата минута, но негов изстрел се отби от гредата.

В 33-ата минута резултатът бе удвоен. Усман Дембеле се възползва от грешка на вратаря на съперника, отне му топката и я подаде за Фабиан Руис, за когото остана да отбележи в опразнената врата.

Ница обаче бързо върна интригата. В 37-ата минута Жереми Бога навърза няколко защитници на скорост и бе съборен в наказателното поле, съдията обаче пусна играта да продължи и топката стигна до Лаборд, който я прати в мрежата за 2:1.

В 60-ата минута обаче парижани отказаха съперника си с трети гол. При едно разиграване след корнер топката бе центрирана към далечната греда, където Бералдо дебнеше и с глава я насочи във вратата за 3:1.

Така ПСЖ си гарантира място на 1/2-финала в турнира. Там съперник на столичани ще бъде тимът на Рен.

Последвайте каналите ни в: