Победната серия на Левски приключи при домакинството на Крумовград. Сините завършиха 0:0 с дебютанта в елита, като тимът на Николай Костов игра над 50 минути с човек по-малко заради червен картон на Патрик-Габриел Галчев. Легендарният Емил Велев – Кокала даде интервю пред Gol.bg, в което анализира представянето на Левски във въпросната среща. Последният треньор, извел „сините“ до последната им шампионска титла, коментира и други теми около любимия си клуб.

– Г-н Велев, какъв е анализът Ви за нулевото равенство между Левски и Крумовград, което сложи край и на победната серия на тима на Николай Костов?

– Смятам, че Левски можеше да играе и за победа, въпреки че остана с 10 души на терена. Може би Костов трябваше да промени схемата на игра. Също така и да се атакува по-масирано отбора на Крумовград, който се беше окопал в малкия пеналт. Може би бразилецът трябваше да остане централен нападател, а до него да има още един човек, докато в защита да бъдат трима души. Това обаче вече си е решение на треньора.

– Червеният картон на Патрик–Габриел Галчев ли е основната причина, която попречи на „сините“ да спечелят тази среща?

– Е, нарушава се балансът в отбора. Нормално е. Все пак обаче пред тази публика, която наброяваше около 12 хиляди души, а и с настроението по-трибуните, трябваше да се спечели. Не бих казал, че Крумовград е слаб отбор, но с нищо не показа, че в предишните 5 кръга нямаше загуба.

Гостите направиха много малко атаки. Почти с нищо не застрашиха вратата на Левски, въпреки че защитник на „сините“ беше изгонен.

– Отсъствието на наказания Алекс Колев от състава на Крумовград не помогна ли на Левски именно в това отношение?

– Да, Алекс е добър играч. Левски не, че сбъркаха, но трябваше да се опитат да го вземат, тъй като Левски винаги е играл с централен нападател, който е таран. Две крила и централен нападател, което е основното.

– Според Вас е трябвало да се положат повече усилия за привличането му от Крумовград?

– Да. Не знам точно какво се е случило. Момчето имаше желание да премине в Левски. Както се казва, Крумовград имат една улица и два трафопоста. Нормално е играч, който иска да напредне в професията, да отиде в по-сериозен отбор.

– И двата отбора имаха по пет поредни победи в предишните си мачове за първенството. Спрян ли беше устремът на Левски?

– Левски играха с по-непретенциозни съперници преди това. Сега обаче идва тежка серия от мачове, като изключвам гостуването на Етър във Велико Търново. След това идват сблъсъци със Славия, Лудогорец, ЦСКА, Черно море, които ще покажат в какво състояние се намира Левски. Ще се изяснят и амбициите за този сезон.

Мисля, че Левски има възможност да гони второто място, защото първото е окупирано от доста дълго време.

– Ще успеят ли да изпреварят ЦСКА и Черно море, които към момента се очертават като подгласници на Лудогорец, който според Вас очевидно ще продължи тоталната си хегемония у нас?

– Разбира се, че могат да се преборят с тях за второто място. Предстоят директни срещи, в които трябва да се натисне, за да се спечелят тези мачове. В противен случай ще си говорим за присъствие в първата шестица.

 
Последвайте каналите ни в: