Президентът на Славия Венцеслав Стефанов даде мнение пред Sportal.bg в навечерието на Конгреса, на който трябва да бъде избран следващият президент на Българския футболен съюз. Припомняме, че най-старият софийски отбор издигна кандидатурата на досегашния вицепрезидент Михаил Касабов. Стефанов призова да няма тъмни стаички за гласуване, за да може всичко в хотел "Маринела" да е максимално честно.

"Много неща се изговориха в последните дни, много напрежение се създава около този Конгрес на Футболния съюз. Хвърлят се различни неща в пространството, намесват се имена на политици и т.н. Клубовете трябва да гласуват с ум! Всеки да седне и да помисли кое е най-доброто за българския футбол. Наслушахме се на какво ли не. Ако искаме да се вдигнем, трябва да се работи здраво! Иска се мотика, а не молитва. Иначе и Гуардиола да сложим начело на националния отбор, все същото ще е. Начело на Футболния съюз трябва да е човек с опит. Човек, на който това няма да му е първата работа. Трябва ни човек, който е с позиции във ФИФА и УЕФА. Гледам хората в обявените от някои кандидати Изпълнителни комитети - трябват хора с управленски опит. Едно е да си управленец, да си се доказал като ръководител. Друго е да си треньор.

На Конгреса очаквам провокации. Затова призовавам да няма тъмни стаички! Нека има малка преграда, но да не е стаичка. Да не може да се отчита вот някъде. Говоря за положение като при машинното гласуване на изборите - заставаш, не се вижда за кой гласуваш, но хората цялостно те виждат, на открито си и не можеш да извадиш телефон да снимаш. Всичко е явно. Трябва и медиите да са на Конгреса - снимайте, показвайте! Така изборът ще е честен и който и да спечели, никой няма да може да каже нищо. Глас народен - глас божи! Имаме 500-600 клуба, застават и си избират - нали знаете, че всеки народ си заслужава правителството. Така и тук - каквото си изберем. Затова призовавам към разум. Ако няма журналисти, ако има тъмни стаи, още същия ден ще тръгнат жалбите и следващият президент няма да бъде вписан две години. Това не бива да се допуска", заяви босът на Славия. 

Последвайте каналите ни в: