Саарбрюкен поднесе голяма сензация снощи за Купата на Германия,  елиминирайки елитния Борусия (Мьонхенгладбах) с 2:1 и класирайки се на полуфиналите, където ще спори с Кайзерслаутерн. Герой за третодивизионния тим в 1/4-финалния мач стана Кай Брюнкер, който вкара победния гол в третата минута на добавеното време. 

29-годишният таран е имал огромен личен мотив да даде най-доброто от себе си, след като се разбра, че четири дни преди двубоя научава, че баща му вече не е между живите. Таткото на Брюнкер напуска бар в центъра на Вилинген на Коледа през 2022 година и повече никой не го вижда. Той е издирван повече от година, но останки от тялото му са намерени едва преди дни - на 9 март в река Бригах край Донауешинген, Баден Вюртенберг.

"Всеки на терена, на пейката, на трибуните заслужава този трофей. В този мач отново дадохме всичко от себе си. Просто се гордея с всеки един от съотборниците ми", каза след паметната победа Брюнкер.

Toй беше герой и на 1/8-финала с Айнтрахт (Франкфурт), когато блесна с гол и асистенция за победата с 2:0. Припомняме, че преди това Саарбрюкен хвърли още по-голяма бомба, елиминирайки колоса Байерн (Мюнхен) - с 2:1 на 1 ноември. 

Кай Брюнкер и съотборниците му ще спорят на полуфиналите срещу Кайзерслаутерн, а в другата двойка се срещат Леверкузен и Фортуна (Дюселдорф). Финалът ще бъде на 25 май в Берлин.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ !