Полският отбор Асеко Ресовия (Жешув) е на крачка от това да триумфира във втория по сила европейски клубен турнир за Купата на CEV. Момчетата на италианския наставник Джампаоло Медей биха категорично като гости германския СВГ (Люнебург) с 3:0 (25:16, 25:17, 25:21) в първия мач от големия финал на турнира, игран снощи пред около 3200 зрители.

Реваншът между двата тима е във вторник (19 март) от 19,00 часа българско време в Полша. Ресовия се нуждае да спечели само два гейма, за да триумфира с трофея и Купата на CEV. Това ще бъде крачка напред в сравнение със сезон 2011/2012, когато полският тим отново игра на финала на турнира, но го загуби от руския гранд Динамо (Москва). От друга страна Люнебург трябва да направи истинско чудо и да спечели с 3:0 или 3:1, за да стигне поне до т.нар. "златен" гейм.

Най-резултатен за Ресовия стана американският национал Тори ДеФалко с 16 точки (5 аса!, 42% ефективност в атака и 56% позитивно посрещане - +5). Адриан Сташевски и Якуб Буцки добавиха още 11 и 10 точки за победата.

Въпреки това, за Най-полезен играч (MVP) на мача беше обявен разпределителят и капитан на победителите Фабиан Джизга.

За домакините от Люнебург Ерик Рьорс завърши със скромните 8 точки (1 ас, 54% ефективност в атака и 53% позитивно посрещане), а Матю Кнайг и резервата Ян Бьоме приключиха с по едва 6 точки.

Снимки: CEV.EU

Последвайте каналите ни в: