Днес на 13 март (сряда) ще бъдат изиграни 6 мача от предпоследния 21-и кръг на ефбет Супер Волей при мъжете.

Всички срещи са насрочени по едно и също време, като са от 18:00 часа. Двубоите са решаващи за крайното класиране, както в челото, така и в по-долната част на таблицата. Предстоят любопитни и непредсказуеми битки.

Телевизионен е двубоя между Берое 2016 и Левски София в старозагорската зала „Иван Вазов“, който ще бъде излъчен на живо по MAX SPORT 2.

Домакините са 6-и с 11 победи, 9 загуби и 32 точки. Те вече показаха, че могат да победят всеки съперник, като са в серия от 3 победи над Пирин, ЦСКА и Марек. Беройци ще се опитат на свой терен да продължат възходящата линия и да повалят и столичани.

От своя страна Левски София е на втора позиция с 16 победи, 4 загуби и 47 точки. “Сините” преследват задължителен успех в това гостуване, който ще им осигури запазване на второто място във временното класиране.

Изключително интересен ще е сблъсъка между  Дея спорт и Пирин (Разлог), който е в бургаската зала „Младост“.

Бургазлии са водач в класирането с 18 победи, 2 загуби и 52 точки. Те вече направиха една грешна стъпка, като загубиха с 0:3 при гостуването си на Черно море в миналия кръг. Сега Дея няма право на повече грешки. Домакините преследват задължителна победа над Пирин, за да запазят първото място. При допускане на ново поражение, ще трябва доста усилия да хвърлят и да гонят победа в дербито с шампиона Нефтохимик в последния кръг.

Гостите от Разлог са 7-и с 9 победи, 11 загуби и 30 точки. Те се във възход, като в миналия кръг те победиха ЦСКА. Сега въпреки, че са гости са амбицирани за нови добри изяви и ще се борят за успех над Дея.

Не по-малко любопитен ще  двубоя между Черно море и Нефтохимик 2020, който е във варненската зала „Христо Борисов“.

Домакините са 8-и с 9 победи, 11 загуби и 27 точки. Те надиграха Дея в миналия кръг и сега са решени да опитат да повторят това геройство и срещу шампиона Нефтохимик.

От своя страна шампионите са трети с 15 победи, 5 загуби и 45 точки. Те преследват втората позиция в таблицата, като излизат за победата във Варна. Бургазлии подходиха съвсем сериозно за мача, като пристигнаха в Морската ни столица ден по-рано.

Здрава битка ще има и в Монтана, където едноименния тим посреща Добруджа 07 в зала „Младост“.

Монтанчани се изкачиха на четвърта позиция, с 12 победи, 8 загуби и 36 точки. Те ще се борят за успех на свой терен и запазване на мястото си в Топ 4.

Гостите от Добрич са 10-ти с 6 победи, 14 загуби и 18 точки. Те ще се стремят да вземат максимума от това гостувате и да запазят 10-ото място, което ги запазва от участие в плейаут.

Наситен с различни емоции ще е двубоя в Дупница, където Марек посреща ЦСКА в зала „Спортна“.

Волейболистите на Марек са 9-ти в подреждането с 6 победи, 14 загуби и 18 точки. Това е последното им домакинство в Дупница не само за сезона, но и в клубната история. От следващия сезон тимът се мести в Пловдив, като сега ще се сбогува със своите привърженици и приятели на този спорт от местния регион. Домакините излизат за достоен завършек пред своя публика и раздяла с усмивка.

Съставът на ЦСКА е пети в класирането с 12 победи, 8 загуби и 35 точки. След две поражения в изминалите два кръга, “червените” отстъпиха назад, като бяха задминати от Монтана. Сега армейците излизат за успех, като ще се стремят към завръщане на четвърта позиция.

Най-непредсказуем ще бъде двубоя в Пазарджик, където Хебър посреща Раковски 1964 в зала "Васил Левски".

Двата тима са на последните две позиции, като ще има оспорвано дерби.

След рокадите в Пазарджик , след които Хебър остана само с юноши, Раковски спечели домакинството между двата тима от първия полусезон. Това бе и единствената победа на куба в елита. Сега тигрите излизат за реванш, като се стремят да избегнат участие на плейаут.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Startphoto