Третодивизионният Саарбрюкен се класира на полуфинал за Купата на Германия, след като елиминира елитния Борусия (Мьонхенгладбах), побеждавайки с 2:1 у дома.

Скромният тим не е за първи път в тази фаза на турнира. Последното достигане до полуфиналите бе през сезон 2019/2020, когато Саарбрюкен бе елиминиран от Леверкузен.

Още в осмата минута Борусия (Mьонхенгладбах) поведе. Франк Онора подаде на Робин Хак в наказателното поле, а той се озова сам срещу вратаря и отбеляза - 0:1. 

Само три минути по-късно Саарбрюкен изравни. Амин Наифи овладя топката след рикошет и отправи удар от границата на наказателното поле към левия ъгъл, а топката се озова в мрежата - 1:1.

След това гостите от Mьонхенгладбах имаха много ситуации, но втори гол във вратата на Саарбрюкен не падаше. Домакините стигнаха до сензационния обрат в третата минута на добавеното време, когато точен за крайното 2:1 беше Кай Брюнкер. 

Съперник на Саарбрюкен на полуфинала ще бъде Кайзерслаутерн. В другата двойка ще спорят Леверкузен и Фортуна (Дюселдорф).