Треньорът на Пари Сен Жермен Луис Енрике заяви, че сред неговите играчи няма дух на реваншизъм, но въпреки това определи като “финал” утрешния сблъсък на своя тим срещу Ница в 1/4-финалите на Купата на Франция.

“Не, сред нашите играчи няма желание за отмъщение. Те ни нанесоха единственото ни поражение в Лига 1 до момента и след пет седмици отново ще изправим срещу тях (двубоят за първенството трябва да е в началото на май). Те са много добър отбор, справят се отлично без топка. Допуснали са най-малко голове в шампионата заедно с Брест, така че ще е трудно, но ние имаме предимството да играем у дома. Очаквам атрактивен мач, тъй като и ние, и те обикновено играем рисковано, така че се надявам да е интересно. Купата и първенството са различни състезания, но тези елиминационни мачове са много хубави за феновете. Ние ще приемем този мач като финал, защото за нас е такъв,” заяви испанецът.

След това той бе попитан да коментира дербито от Премиър лийг между Ливърпул и Манчестър Сити в контекста на това, че парижани вече са в следващата фаза на Шампионската лига, а “гражданите” биха могли да бъдат евентуален техен съперник.

“Ливърпул не играе в Шампионската лига, за щастие. Ливърпул го няма. Сити са действащият шампион. Разбира се, гледах мача, който беше на много високо ниво и среща на двама уникални треньори. Преди да дойда тук си мислех, че Лига 1 е лесно първенство, но всъщност е точно обратното. Има играчи с много високо индивидуално ниво и добри треньори. Това е лига на високо ниво и много конкурентна,” смята бившият селекционер на Испания.

Накрая Луис Енрике потвърди, че няма да може да разчита на Маркиньос и за следващите два мача на ПСЖ, а бразилецът ще е готов да се завърне едва след паузата за националните отбори.

“Маркиньос лекува болка в ахилесовото сухожилие. Той няма да е на разположение до международната пауза, Нямам друга допълнителна информация. Няма нищо сериозно или тревожно около него. Той можеше да играе срещу Реал Сосиедад, но не е готов на 100% и няма нужда да поемаме рискове. Марко Асенсио също продължава да се възстановява, както и Преснел Кимпембе, който прави упражнения с физиотерапевт. Милан Шкриняр тренира индивидуално,” заяви треньорът.

Последвайте каналите ни в: