Втородивизионният германски Хамбургер ШФ продължава да следи представянето на централния защитник на Левски Хосе Кордоба.

Панамечът бе в полезрението на носителите на КЕШ за 1983 година по време на зимния трансферен прозорец, но до преминаването му на "Имтек Арена" не се стигна. Третият във временното класиране във Втора Бундеслига вече мисли за подсилването си през лятото и отново опция е панамският национал, съобщават местните медии.

В Хамбургер са оптимисти, че въпреки лошата серия, в която се намират, ще се завърнат в Бундеслигата и ще трябва да развържат кесията за нови попълнения. В момента титуляр в центъра на защитата е играещият под наем от руския Ростов Денис Хаджикадунич. Босненският национал е преотстъпен до края на сезона и не е ясно дали ще остане в клуба. Кордоба е гласен и като вариант за левия бек. Настоящият титуляр на този пост Ноа Катербах лекува контузия.

В началото на годината се твърдеше, че интерес към Хосе има от страна на гръцките Панатинайкос и Олимпиакос, както и от Бешикташ, Айнтрахт и Рейнджърс. Истанбулският гранд дори изпрати сериозна оферта за панамеца на стойност 2,7 млн. евро. След това и руски клуб отправи предложеие на стойност 2 млн. евро, но от "Герена" го отхвърлиха и Кордоба остана в левски поне до края на сезона.

През миналата година към Хосе имаше интерес от Сочи, както и оферта на стойност 2 млн. евро от Брьондби, като не се стигна до преминаването му в никой от тези два клуба. Вторият случай доведе и до разнобой между тогавашният изпълнителен директор Иво Ивков и мажоритарният собственик Наско Сираков.

"Тема спорт"