Момичетата от баскетболния отбор на 35-то СЕУ "Добри Войников" са една стъпка по-близо до участие на Световните ученически игри в Китай през лятото, след като бяха сред инициаторите за провеждането на детския благотворителен турнир в спортна зала "Свети Георги" в столицата. Набраните през уикенда средства надхвърлиха двойно предварителните очаквания на организаторите. Сериозна заслуга за гладкото протичане на фестивала имаха и треньорите от БК Спартак София, които бяха неотлъчно до младите баскетболистки.

Над 200 деца изиграха 8 мача, като всички отбори показаха много желание, старание и любов към баскетбола. Форматът на събитието не предвиждаше да се броят резултати, да се връчват купи и да се обявява крайно класиране. Единствената цел бе участниците и техните родители да усетят състезателната атмосферата и да изпитат радостта от баскетбола.

"Чудесното събитие нямаше как да се случи без ентусиазма на всички учители, които доведоха отборите в почивния си ден с единствената надежда да ги запалят по играта", съобщават организаторите.

"Благодаря на всички деца и родители, които отделиха съботния ден на баскетбола и решиха да подкрепят нашата кауза", каза по време на откриването директорът на училището г-жа Величка Петрова. Според нея подобни състезания трябва да се провеждат всяка седмица, без значение дали са обвързани с благотворителна кампания или просто дават възможност на децата да спортуват и да се забавляват организирано. Тя специално подчерта ролята на БК Спартак София за провеждането на събитието, както и ежедневната подкрепа от училищното настоятелство.

Кампанията на 35-то СЕУ "Добри Войников" продължава, защото все още не са събрани всички необходими средства за пътуването на отбора до Китай. В събота (16 март) зала "Триадица" ще бъде домакин на поредната инициатива в подкрепа на тима. Този път момичетата ще се появят на терена за приятелски мач срещу отбора на Файърболс. Мачът започва в 14 часа, а на място желаещите ще могат да закупят билети, с които да подкрепят каузата.

Последвайте каналите ни в: