Вратарят на Барселона Марк-Андре тер Стеген е уверен, че тимът му има сили да елиминира Наполи на осминафиналите в Шампионската лига. Във вторник вечер е реваншът на “Монтжуик”, след като първата среща завърши при 1:1.

“Ключът е да не позволим на Наполи изобщо да “влиза в мача”. Трябва да пресираме съперника, да не му даваме да създава положения и да владее топката. В първата среща се представихме добре - особено в защита - и искаме да повторим това. Винаги се стремим в опазването на “суха мрежа” и, по възможност, с един гол да направим разликата”, заяви германският страж.

“Известно време не успяваме да се борим за трофея в Шампионската лига, но това беше заради наши грешки. Тази среща сега е добра възможност да обърнем нещата”, продължи Тер Стеген.

“Осимен? В Неапол бяхме наясно как да се справим в отбрана. Тогава им позволихме да създадат само един шанс. Ще се опитаме да им направим живота труден.

Ханзи Флик треньор на Барса? Не мисля, че е добре да отговарям сега на този въпрос. Иначе той е страхотен човек и особено в германския национален отбор го ценим много. Но сега не му е времето да говорим за това.

Чави напуска в края на сезона, но ни каза, че не трябва да се отпускаме. Винаги се опитваме да даваме най-доброто от себе си, включително и за него. Той е отличен треньор, който ни върна на това високо ниво. Трудно е да приемем, че той ще си тръгне, защото го приемаме и за добър приятел.

Кристенсен в ролята на халф ни дава нужния баланс между линиите, което ни липсваше преди. Много се радвам, че Андреас играе на тази позиция. Виждам колко спокоен и уверен е той.

Наблюдавал съм вратаря на Наполи Алекс Мерет и за мен той се справя много добре. Уважавам го, пожелавам му да продължи така, но искам този път да сложим край на мечтите му в ШЛ”, завърши Тер Стеген.

Последвайте каналите ни в: