Представители на Саудитска Арабия имат интерес към закупуването на Монако, информира журналистът Жером Ротен в подкаста на френската медия “Радио Монте Карло”. Тимът от Княжеството бе обявен за продажба от настоящия собственик Дмитрий Рибовлев. Руският олигарх и милиардер притежава 65% от клуба, а останалите 35% са в ръцете на кралското семейство на Монако.

“Клубът е обявен за продажба от няколко седмици, има нещо сериозно, което ще се случи. От надеждни източници знам, че от страна на кралското семейство и принца е имало контакти със саудитски представители и е имало разговори. Ситуацията в Монако е малко особена, защото там 35% има принца, което значи, че те имат думата за ставащото. Но ако саудитците пристигнат, те ще инвестират много, много пари, но вероятно ще искат да имат повече от тези 65% от акциите. Това е едно от усложненията пред постигането на споразумение.

Също така ми потвърдиха, че е имало интерес към Марсилия, но не е имало последващи действия. Това не означава, че такива не може да има, но в момента по-голям интерес саудитците имат към Монако. Но все има още твърде много подробности за разрешаване. Инвестиционната банка (отговорна за продажбата на Монако) има три оферти на масата за клуба, там са руснаци,” заяви Ротен.

Последвайте каналите ни в: