Борусия Мьонхенгладбах трябва да се справи с тежкия терен, за да спечели пренасрочения четвъртфинал за Купата на Германия срещу третодивизионния Саарбрюкен във вторник, каза треньорът Херардо Сеоане.

Първоначално мачът беше насрочен за 7 февруари, но беше отменен малко преди началото поради подгизнал терен. Качеството на игрището в Саарбрюкен, което няма дренажна система, често е било обект на критики.

Саарбрюкен предизвика сензация като отстрани Байерн Мюнхен и Айнтрахт Франкфурт в предишните кръгове, но сега отново ще срещне амбициран съперник.

"Трябва да се адаптираме, независимо какъв е теренът“, каза Сеоане. 

"От това, което видях, теренът е годен за игра. Ще видим на място в какво състояние е. Концентрирани сме върху нашето представяне", добави той.

Гладбах разочароват с представянето си в Бундеслигата, където е едва на 12-то място, но Купата може да им предложи път към трофей този сезон, какъвто не са печелили от спечелването на турнира за трети път през 1995 г.

Победителят се изправя срещу втородивизионния Кайзерслаутерн на полуфинал на 2 април. Ако Гладбах спечели, мачът ще бъде в Кайзерслаутерн, но Саарбрюкен ще бъде домакин, ако продължи напред, защото всички отбори под втора дивизия получават автоматично предимство на домакинския терен.

Другият полуфинал на 3 април е между лидера в Бундеслигата Байер Леверкузен, който е непобеден във всичките си 36 мача до момента този сезон, и втородивизионния Фортуна Дюселдорф. 

Финалът е на 25 май в Берлин.

Последвайте каналите ни в: