Бразилската мегазвезда Роналдо игра с велики футболисти и за велики клубове, сред които беше и Реал Мадрид. На “Бернабеу” той беше част от тим, придобил прозвището “Галактикос”, в който бяха още асове като Зинедин Зидан, Дейвид Бекъм, Луиш Фиго, Раул, Роберто Карлуш и др.

Сега Феномена вижда възможност “кралете” да изградят нов подобен отбор с Джуд Белингам, Килиан Мбапе и Ерлинг Холанд. Първият вече е там, вторият изглежда сигурен за трансфер през лятото, а норвежецът е част от Манчестър Сити.

“Политика на Реал е да разполага с най-добрите в света - коментира Роналдо в интервю за “Дейли Мейл”. - А Холанд е един от тях. В момента Сити се справя изключително и мисля, че Ерлинг е щастлив там. Но ще видим. Надявам се да видим всичките трима (Белингам, Мбапе и Холанд - б.р.) в един клуб. Реал ще ми напомня на “Галактикос”, ако те се съберат там”.

Ще е лудница, ако това се случи. Би били невероятно и този тим би постигнал забележителни успехи. Но ще бъде и голямо предизвикателство пред треньора Карло Анчелоти. И все пак е по-лесно да градиш отбор от такива футболисти, отколкото от слаби състезатели.

Иначе в момента ми харесва да наблюдавам Белингам. През цялото време се включва в атака и донякъде ми напомня на Зидан. Гледах мачове на “Бернабеу” и постоянно го следях какво прави.

Впечатлен съм и от Мбапе. Всички са развълнувани от възможността той да подсили Реал. Смятам, че това би било добро решение за него, защото ако отиде там, най-накрая ще спечели “Златната топка”. Не знам какво точно се случва с него в Пари Сен Жермен, но е сигурно, че специално от него ще видим още много през идните години”, каза още Роналдо.

Последвайте каналите ни в: