Отборите на Челси и Нюкасъл се изправят един срещу друг в среща от 28-ия кръг на Премиър лийг. Това ще е едва трети шампионатен мач на "Стамфорд Бридж" за "сините" от Лондон от началото на годината. По-рано през сезона Челси допусна тежка загуба с 1:4 на "Сейнт Джемсис Парк", но си отмъсти на "свраките" с успех след изпълнение на дузпи в турнира за Купата на лигата.

През уикенда Челси направи 2:2 при визитата си на Брентфорд и заема 11-о място в класирането. Нюкасъл затваря горната половина на таблицата, след като разгроми с 3:0 Уулвърхамптън.

Мениджърът на Челси Маурисио Почетино се сблъска с нови кадрови проблеми заради контузиите на Бен Чилуел и Леви Колуил. Това означава, че като ляв бек ще действа Марк Кукурея, а в центъра на защитата на Аксел Дисаси ще партнира Трево Чалоба. Атаката отново ще води Николас Джаксън, подкрепян от Конър Галахър, а по двата фланга ще нападат Рахийм Стърлинг и Коул Палмър. Двойка вътрешни халфове ще са Мойсес Кайседо и Енцо Фернандес.

Just in: tonight’s Chelsea team! 🫡@ParimatchUK | #CFC | #CheNew pic.twitter.com/eTjOtlTFqq

— Chelsea FC (@ChelseaFC) March 11, 2024

От състава на Нюкасъл отпадна Киърън Трипиър, който получи травма срещу Уулвс. Вместо него ще стартира Валентино Ливраменто. В средата на терена Еди Хау залага на Шон Лонгстаф, Бруно Гимараеш и Джоузеф Уилок, а тримата в предни позиции са Мигел Алмирон, Александър Исак и Антъни Гордън.

HOWAY NEWCASTLE! 💪#CHENEW // #NUFC pic.twitter.com/RhOWBmoBxE

— Newcastle United FC (@NUFC) March 11, 2024
Последвайте каналите ни в: