По покана на ПФК Ботев Пловдив и в условията на пълна прозрачност един от претендентите за ново ръководство на БФС, което ще се проведе на 15 март, Михаил Касабов застана пред Валери Станков и жълто-черната общественост.
“Благодарен съм за поканата на ръководството на Ботев Пловдив. Към момента стадион “Христо Ботев” е най-доброто съоръжение в България и е съвсем логично националният отбор да играе тук своите мачове. Моята мотивация е, че мисля, че мога да променя някои неща. Не очаквайте от мен резки движения, ако бъда избран.”
“Със създаването на все повече модерни стадиони ще отпаднат и ранните мачове. Осветлението е основен проблем, за да може мачовете да се играят в нормално време”, сподели Михаил Касабов.
“На мнение съм, че не е важно колко ще е дълъг един мандат на президент на БФС, а какво може той. Това ще го преценят делегатите на БФС”, допълни претендента за президент на БФС.
Относно темата за съдиите Михаил Касабов сподели, че много се злоупотребява с тях като извинение на треньори, деятели и фенове. “Те не са толкова лоши, колкото ги изкарваме. Винаги го има субективния фактор.”
Относно детския футбол г-н Касабов сподели, че БФС работи по програма от две години и половина и именно там трябва да се обърне специално внимание, а не в националния отбор. Клубовете също трябва да обърнат повече внимание към тази методология.
“Бих дал повече свобода и самостоятелност на зоналните съвети, за да организират детски и юношески събития”, каза още Михаил Касабов.
Всички кандидати, поканени на стадион “Христо Ботев”, отговарят на въпросите за:
– Системата и формата за провеждане на първенствата
– Участието на президенти и собственици на футболни клубове в изпълкома
– Ролята на Професионалната футболна лига
– Мотивите за неговата кандидатура
– Каква им е първата асоциация, когато чуят Ботев Пловдив
– Детски и юношески футбол, работата в школите, методиките и терените в България
Всички теми, които бяха засегнати по време на дебата между Валери Станков и Михаил Касабов, може да гледате в прикаченото видео: