Каролин Вожняцки и Анжелик Кербер, две бивши №1 в света, които наскоро се завърнаха от отпуск по майчинство, ще се изправят една срещу друга в осминафиналите на силния турнир по тенис на твърди кортове от сериите WTA 1000 в Индиън Уелс (САЩ) с награден фонд 9.25 милиона долара.

Във вечерната сесия датчанката се справи с любимката на домакинската публика Кейти Волинец с 6:2, 4:6, 6:0 след 2 часа и 10 минути игра.

“Беше труден мач с много дълги разигравания и съм щастлива, че успях да спечеля”, коментира Вожняцки след успеха.

WOW, Woz 😯@CaroWozniacki | #TennisParadise pic.twitter.com/RlYn8IQnZF

— wta (@WTA) March 11, 2024

По-рано германката Кербер отстрани поставената под №17 Вероника Кудерметова от Русия след 6:4, 7:5. На Кербер й отне час и 47 минути, за да извоюва втората си поредна победа над тенисистка от Топ 20, след като елиминира 10-ата в схемата Йелена Остапенко в предишния кръг.

“Това със сигурност е още един важен мач за мен, който ми дава увереност за следващите кръгове. Мисля, че съм на прав път отново да играя добър тенис срещу най-силните тенисистки”, заяви Анжелик Кербер.

That Angie double-fistpump 💪💪@AngeliqueKerber keeps it rolling in Indian Wells with a 6-4, 7-5 win over Kudermetova!#TennisParadise pic.twitter.com/fIXiQGLlNr

— wta (@WTA) March 11, 2024

Предстоящият сблъсък между Вожняцки и Кербер ще бъде под №16 в тяхното съперничество. Германката има леко предимство от 8-7.

“Ше се опитаме да направи добра битка. Ние сме приятелки и ще продължим да бъдем такива и след този мач. Разбира се, всяка от нас ще се опита да спечели. Но в крайна сметка мисля, че има по-важни неща от един тенис мач. Но за всички ни ще бъде интересно”, заяви Кербер.

“Ще бъде страхотен мач. Играли сме толкова много пъти една срещу друга. Познаваме се изключително добре и нямаме тайни една от друга. Ще спечели тази, която има по-добър ден”, добави Вожняцки.

Рускинята Анастасия Павлюченкова, 22 поставена в схемата, също продължава напред след победа над бразилката Беатрис Адад Мая с 2:6, 6:4 и 6:3 за 2:40 часа игра.

В спор за място на четвъртфиналите Павлюченкова ще играе 31-а поставена Мария Костюк от Украйна, която елиминира без игра една от фаворитките в надпреварата Маркета Вондроушова от Чехия.

Поставената под номер 13 в схемата на състезанието Жасмин Паолини победи Анна Калинска (Русия) – 6:3, 3:6 и 6:4. В следващата фаза я очаква друга рускиня Анастасия Потапова, която се справи с Надя Подороска от Аржентина след 6:1 и 6:1.

Последвайте каналите ни в: