Спекулациите около мениджърския пост в Челси продължават, въпреки че Маурисио Почетино все още е начело на лондончани. Според „Ас“ представители на английския клуб са пътували преди известно време до Испания, за да заявят интереса си към Мичел Санчес, който е треньор на сензацията в Ла Лига през този сезон – Жирона. Изданието твърди, че английският клуб е отправил сериозна оферта към 48-годишния специалист.

Тези разговори обаче са се провели преди Мичел публично да заяви, че намеренията му са да остане със сигурност поне още една година в Жирона. Това се случи на 26 февруари след победата над Райо Валекано. Практически това означава, че в Мичъл е отхвърлил възможността да поеме Челси.

В Испания подозират, че зад отказа му може да има и друга причина. Тя е свързана с хипотезата, че Мичъл ще бъде един от основните кандидати за мениджърския пост в Манчестър Сити, след като Пеп Гуардиола реши да напусне клуба. За момента испанецът има договор с „гражданите“ до лятото на 2025 година. Връзката не е случайна, тъй като и двата клуба са собственост на „Сити Футбол Груп“.

Последвайте каналите ни в: