Сръбският селекционер на националния отбор на Полша Никола Гърбич обяви сензационно, че би могъл още сега да обяви 13 волейболисти, на които да разчита за Олимпийските игри в Париж 2024.

“Ако беше изпълнено едно условие, бих могъл да представя списък от 13 волейболисти за Олимпийските игри в Париж 2024”, каза мистериозно Никола Гърбич в интервю за Sport.pl.

Селекционерът на “Дружина полска” разкри, че вече е намислил изявата на националния отбор за най-важното събитие тази година.

“Моя отговорност е да взема най-добрия възможен отбор, който според мен дава най-добри шансове за постигане на целта. Въпреки че мога напълно да разбера цялото страдание, което това може да причини на тези, които не летят. Съжалявам, че не мога да взема 18 волейболисти”, обясни сръбският треньор, който допълни на какво ще обърне внимание при селекцията за турнира в Париж 2024.

“При избора ще се съобразя с всичко - форма, здраве, емоционален аспект, опит. Мисля, че опознах тези момчета доста добре през последните две години. Няма да взема решение сега, но може да е по време на Волейболната лига на нациите (VNL). Така че, когато дойде крайният срок, да сте сигурни в избора си, ролята на всеки играч и други подробности”, добави Никола Гърбич.

Най-големият тест за полските волейболисти ги очаква през май. На 22 май “бяло-червените” ще открият своя сезон в Лигата на нациите с мач срещу САЩ.

През октомври поляците, които са настоящи европейски шампиони, преминаха със страхотен стил олимпийските квалификации, като спечелиха всичките 7 мача.

Последвайте каналите ни в: