Рома стигна до драматично равенство 2:2 срещу Фиорентина след гол в последните секунди на мача им от 28-ия кръг на италианската Серия "А". 

Домакините поведоха в 19-ата минута, когато Николас Гонсалес отклони топката след центриране от ъглов удар, тя стигна до Лука Раниери, който се разписа с глава за 1:0. Четири минути след това Роландо Мандрагора шутира покрай вратата, а секунди след това Миле Свилар се отчете с добра намеса при изстрел на Андреа Белоти. В 35-ата минута Рикардо Сотил пропусна да удвои аванса на "виолетовите". 

Браян Кристанте може да изравни в началото на втората част, засичайки подаване, разсякло защитата на Фиорентина, но Терачано внимаваше и отрази удара му. Все пак в 58-ата минута Рома възстанови паритета на "Артемио Франки". Усем Ауар с глава заби топката във вратата на Пиетро Терачано за 1:1. 

Фиорентина отново излезе напред в резултата с гол в 68-ата минута, когато Бираги центрира към Андреа Белоти, а той свали топката за Роландо Мандрагора, който отблизо я прати в мрежата на Свилар. В 80-ата минута Фиорентина получи дузпа, но Свилар спаси изстрела от 11-те метра на Бираги. 

В последните секунди от петте минути добавено време на срещата след центриране от корнер Кайоде не изчисти правилно топката и Рома успя да осъществи атака, която завърши с гол от воле на Диего Йоренте за 2:2.

След ремито Рома е пети с 48 точки и на три зад четвъртия Болоня. Фиорентина е осми с 43 пункта.