Реал Мадрид размаза у дома Селта с 4:0 в мач от 28-ия кръг на испанската Ла Лига и възстанови аванса си на върха пред Жирона и Барселона. Винисиус откри резултата за домакините през първата част, а два автогола през втората част и попадение на Арда Гюлер оформиха крайния резултат.

Още в 7-ата минута Едуардо Камавинга засече центриране и стреля с глава, но ударът му бе спасен от Висенте Гуаита.

В 21-ата минута логичното се случи и Реал поведе в резултата. Винисиус продължи с добрата си форма, след като реализира поредното си попадение от началото на сезона. След още 14 минути Родриго остана очи в очи с Гуаита, но вратарят отново показа отличен рефлекс.

След почивката в 66-ата минута се откри нова ситуация пред Родриго, но стражът на гостите го разколеба. Девет минути след това Начо засече центриране в пеналтерията, но ударът му премина малко над напречната греда.

В 80-ата минута правещият страхотен двубой Гуаита прати топката в собствената си врата, а девет минути по-късно гостите си отбелязаха още един автогол, след като Карлос Домингес не се намеси добре.

В четвъртата минута от добавеното време на двубоя Арда Гюлер отбеляза първия си гол за Реал Мадрид, след като бе изведен на добра позиция от Дани Себайос, оформяйки крайното 4:0.

С успеха "кралският клуб" вече е с 69 точки и е със седем пред втория Жирона, докато Селта продължава да е опасно близо до зоната на изпадащите с 24 пункта.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ !