Треньорът на шампиона Марица (Пловдив) Борислав Крачанов бе категоричен след чистата победа като гост на Левски София с 3:0 в мач от предпоследния 13-и кръг в женската "Демакс" лига, че не са играли на 100%.

"Почнахме силно и в трите гейма, като правехме преднина от по 7-8 точки. След това идваше отпускане. Позволявахме на Левски да се върне и да се възползва от слабите моменти. Не мога да кажа, че играхме на 100%. Имаше ситуации, които можехме да изиграем по-разумно. Играхме го малко по-хамалската, без да премисляме. Това го отдавам на преднината ни", сподели Крачанов за БНТ след срещата.

Наставникът сподели, че атмосферата в клуба служи за развитието на състезателките.

"Намираме мотивация, защото сме професионалисти. Трябва да подходим максимално сериозно срещу всеки един противник, за да можем да се развиваме. Нямаме право да се отпускаме. Търсим как да станем по-добри с всеки един ден. Надявам се след 2-3 години момичетата от двата отбора да играят на топ ниво. Момичетата на Левски ме изненадаха със защитата си. Всяка волейболистка допринася за крайния резултат. Всички сме задружни и има атмосфера в нашия отбор", добави той.

Разпределителката на пловдивчанки Маргарита Гунчева призна, че у съотборничките й често се вижда спад на концентрацията, заради нивото на конкуренцията.

"Доволна съм от факта, че играхме стегнато. В началото на геймовете почнахме много добре. Имаше малко отпускане, което е нормално. Затворихме геймовете без проблем. Ако правим по-малко грешки, ще печелим по-категорично. Съперничките ни са по-нисък клас от нас и се отпускаме", заяви Гунчева.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Startphoto