Старши треньорът на Спартак Плевен Любомир Минчев говори след поражението от Рилски спортист с 80:88 в дербито между двата тима от 25-ия кръг в Националната баскетболна лига.

“Разликата дойде още в първото полувреме. Те показаха доста по-агресивна защита. Вследствие и на тази защита, и на наши глупави решения направихме доста грешки. И двата отбора направиха доста грешки, но ние със сигурност имахме 11 грешки на полувремето. Те направиха лесни кошове от такива грешки. Смятам, че късата ротация на високите играчи също оказа влияние, защото ни натрупаха фалове. Липсата на Брайънт Томас също се видя. Това са основните неща, заради които ние загубихме. Всеки един треньор, когато и двата му центъра получат три фала до полувремето, става проблем за него. Няма какво да се оплаквам.

За мен играхме и слабо като цяло в нападение, и накрая вече нямахме сили и не играхме добре в защита. Рилски не е неудобен съперник за нас. Ние два пъти играем в Самоков и все губим с малка разлика. Не смятам, че са ни неудобни. Това, че сме загубили днес, за мен не е от значение. Нищо фатално не е станало, само да се излекуваме, както се казва”, заяви Минчев.

Последвайте каналите ни в: