Вторият отбор на Лудогорец надделя с класическия резултат 3:0 над Литекс (Ловеч). Срещата от XXIV кръг във Втора професионална лига се игра в комплекс „Гнездо на орли“.

Играчите на Лудогорец доминираха на терена, като резултатът в 38-та минута откри капитанът на „орлите“ Хюсеин Кельовлуев. По-грубата на моменти игра донесе редица жълти картони за футболисти на Литекс. Така двата тима се оттеглиха на почивката с гол аванс за Лудогорец II.

Четири минути след подновяването на играта резултата за „зелените“ удвои Петър Георгиев.

През втората част на срещата пресата на Лудогорец се засили, в отговор на което старши треньорът на Литекс Ален Тупаич предприе няколко смени. Това обаче не повлия на резултата, който набъбна до 3:0 в 79-тата минута. Точен за Лудогорец от бялата точка бе Йоан Йорданов.

Победата на Лудогорец изкачи тима до осмото място във временното класиране с 35 точки актив. Тя е трета поредна за „орлите“, които продължават да затвърждават доброто си представяне във Втора лига.

Гордея се с момчетата и ги поздравявам за победата. Доволен съм от резултата и от показаната игра, която се подобрява с всеки следващ мач, коментира старши треньорът на Лудогорец II Захари Сираков.

В следващия XXV кръг на Втора професионална лига „орлите“ предстои да приемат на свой терен третите в таблицата от Марек (Дупница). Мачът е насрочен за идния петък.