Себастиан Хьонес продължи с две години договора си за треньор на Щутгарт и по този начин си отразя пътя към завръщане в Байерн след края на сезона. 41-годишният специалист беше един от топ вариантите на баварците за наследник на Томас Тухел, който напуска в края на сезона.

Предишният договор на треньора с швабите беше до лятото на 2025 г., а новият е с валидност до 2027 г. Той обяви новината за продължаването на контракта си броени часове преди днешния домакински мач срещу Унион (Берлин). Двубоят от 25 кръг на Бундеслигата започва в 21:30 часа.

Себастиан Хьонес е семейно обвързан с Байерн. Чичо му е Ули Хьонес, а баща му е Дитер Хьонес – две големи имена в историята на баварския гранд. Себастиан беше треньор на дубъла на Байерн през сезон 2019-20 г., изведе го до спечелване на титлата в Трета лига и беше избран за най-добър треньор на шампионата в третото ниво на германския футбол. След това той води Хофенхайм в продължение на две години, а от пролетта на 2023 г. е начело на Щутгарт, като успя да го спаси от изпадане през миналия сезон, а в момента швабите са трети в класирането, на четири точки от втория Байерн.