Венецуелката Юлианис Алварес извади рамото на Джоана Нуамеруе в техния мач от олимпийската квалификация по бокс, която се провежда в Италия. Инцидентът стана в края на първия рунд, който е преминал изцяло под диктовката на българката, съобщава Спортната джунгла.

Срещата е била  прекратена от рефера по време на едноминутната пауза между рундовете, което е довело до протести от българския щаб.

В последната секунда на първата част Алварес е хванала ръката на българската националка и я е усукала, което е накарало Джоана да падне на земята и да започне да вика от болка. На ринга моментално са се качили двама доктори и парамедици,  а изваденото рамо отново е било наместено и Нуамеруе е била готова да продължи, но реферът не е позволил това да се случи.

Българският щаб веднага е подал контестация до супервайзера на турнира. В нея се казва как венецуелката умишлено е извила ръката на националката ни в категория до 66 килограма. В жалбата е добавено, че реферът е прекратил битката по време на почивката без да изчака задължителното време за медицинска пауза и без да се консултира с доктора. Освен това, той не е поискал мнението на съдиите за ситуацията. Очаква се още днес да има отговор на контестацията.

Последвайте каналите ни в: