Рейнджърс изигра силен мач в Португалия и си тръгна с равенство 2:2 при гостуването си на Бенфика. Шотландците на два пъти повеждаха, но не успяваха да задържат преднината си.

Том Лоурънс даде преднина на Рейнджърс след удар с глава в седмата минута след отлична работа на Мохамед Диоманде. Гостите играеха спокойно след ранния гол, но в добавеното време на първата част резултатът бе изравнен. Анхел Ди Мария се разписа от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Сутар след преглеждане с ВАР. Тимът на Филип Клеман успя да отговори преди да е приключило първото полувреме. След опит за подаване на Фабио Силва топката се отклони в защитник и отиде на крака на Дужон Стърлинг, който отбеляза първия си гол за клуба.

Level in Lisbon ⚖️

Who goes through next week? 🤷‍♂️#UEL pic.twitter.com/o4XQ0zYIIq

— UEFA Europa League (@EuropaLeague) March 7, 2024

След почивката Бенфика имаше предимство, въпреки че Силва имаше възможност да увеличи преднината на гостите. Натискът на португалците даде резултат в 67-ата минута, когато центриране от фал бе отклонено от Конър Голдсън в собствената му врата. Малко преди края Ди Мария пропусна прекрасна възможност да донесе победата на "орлите".

Последвайте каналите ни в: