Крумовград е приятната изненада на пролетния дял в Първа лига. Отборът на Станислав Генчев е в серия от пет поредни победи, които помогнаха на тима да се изкачи до седмото място в класирането. Наставникът говори пред “Мач Телеграф” след успеха над Локомотив (Пловдив).

– Г-н Генчев, да започнем от последната Ви победа, тази срещу Локо Пд. В какво бе ключът Крумовград да постигне подобен успех срещу един от силните отбори през тази година?

– Футболистите искаха много победата и спазваха дисциплина през целия мач. Това, което ми направи впечатление, е, че във вторите полувремена на мачовете играем доста по-силно, отколкото през първите. Страхотните условия за подготовка, които имахме в Турция също със сигурност ни помогнаха много. Там бяхме на лагер 23 дни, където работехме на перфектни условия – чисто нов голям терен, фитнес. Играхме много силни контроли срещу отбори, играещи в по-силни първенства от българското. Това всичко ни позволи да се подготвим много добре. Във вторите полувремена срещу всеки един наш противник ние доминирахме, особено срещу Локо Сф и Локо Пд. Това бяха точно два от отборите, които не направиха подготовка в чужбина. Наясно съм техните треньори колко компромиси са направили, а това нещо оказва влияние. Според мен в това бе ключът към успеха.

– Пети пореден успех за Крумовград и вече 7-о място за отбора. Цел ли е то за Вас до края на сезона?

– Още на полусезона казах, че имаме за реална цел седмото място. Имаме реална възможност да се борим за това и ще я преследваме до последно. В момента сме на седмо място. Оттук нататък от нас си зависи дали ще успеем да го задържим или ще сме по-напред, или по-назад в класирането.

– Този път към 7-то място започва с гостуване на Левски. Колко трудно се играе на “Герена“?

– Може би това е стадионът, на който се играе най-трудно. Първо феновете на Левски правят страхотна атмосфера по време на домакинските мачове. По този начин те изтискват максимума от възможностите на футболистите на Левски, които в никакъв случай не са малки. Така че е изключително трудно да се играе на “Герена“ за всеки един отбор. От друга страна това е отлична възможност да сверим часовника, както се казва, за да видим докъде реално сме стигнали в нашето развитие. Когато искаш да бъдеш добър и силен отбор, трябва да се надиграваш с най-добрите.