Първенецът на Полша Ястржембски Венгел (Ястржембие-Здруй) се класира за полуфиналите на най-престижния европейски клубен турнир - Шампионската лига за мъже. Воденият от Марсело Мендес тим се наложи категорично у дома над италианския Газ Сейлс Дайко (Пиаченца) с 3:0 (25:22, 26:24, 25:21) в мач-реванш от 1/4-финалите на турнира, игран снощи пред около 3000 зрители в "Видовишково".

Така, независимо от загубата в първата среща с 2:3 гейма, полският тим продължава напред към полуфиналите на ШЛ. На полуфиналите Ястржембски ще спори с турския Зираатбанк (Анкара), който успя да елиминира испанския Гуагуас (Лас Палмас) след т.нар. "златен" гейм.

Ястржембски Венгел ще играе в тази фаза на Шампионската лига за трети пореден и общо пети път в историята. През миналата година Ястржембски загуби драматично Суперфинала от другия полски гранд ЗАКСА (Кенджежин-Кожле) с 2:3 гейма.

Най-резултатни за Ястржембски станаха олимпийският шампион с Франция Жан Патри (2 аса и 59% ефективност в атака) и Томаш Форнал (2 блока, 2 аса, 73% ефективност в атака и 21% позитивно посрещане) с по 15 точки за победата.

Но за Най-полезен играч (MVP) на мача беше определен разпределителят и капитан на победителите Бенжамен Тонюти, който се отчете и с една точка за успеха.

За тима на Пиаченца единственият с двуцифров актив бе Юри Романо с 13 точки (3 аса и 56% ефективност в атака).

СНИМКИ: CEV.EU

Последвайте каналите ни в: