Таванът на заплатите в Барселона бе свален с нови 66 милиона евро и вече е фиксиран на 204 милиона евро. Това означава, че каталунците в момента надхвърлят два пъти лимита, тъй като се предполага, че възнагражденията в клуба възлизат с днешна дата на малко повече от 400 милиона евро. Ситуацията ще се усложни в началото на следващия сезон, защото Барселона тогава трябва да регистрира наново Витор Роке, Гави и Иниго Мартинес, плюс евентуалните нови попълнения.

Ла Лига два пъти в годината актуализира ограниченията за всички клубове в елита. Това се случва съответно след летния и след зимния трансферен прозорец. Днес бе публикувана таблицата с новите данни. Сривът при Барселона е грандиозен, защото през миналия февруари лимитът бе в размер на 648 милиона евро.

През януари Барселона регистрира само един нов играч – Витор Роке, който бе договорен още през миналото лято, но трябваше да се присъедини след края на сезона. Каталунците успяха да му уредят картотека само заради дългосрочната контузия на Гави, който е аут до края на сезона.

Отново най-висок е таванът при Реал Мадрид, който може да отдели 727 милиона евро за заплати. Там няма никаква промяна в сравнение с предишните показатели. При Атлетико Мадрид лимитът е вдигнат със 7 милиона евро.

🚨 La Liga drops FC Barcelona's salary cap from €270M to €204M. pic.twitter.com/zSye3MXUUI

— Managing Barça (@ManagingBarca) February 20, 2024
Последвайте каналите ни в: