Бившият спортен директор на Байер (Леверкузен) Руди Фьолер вярва, че Чаби Алонсо ще остане в клуба. Испанецът пристигна миналия сезон, когато тимът беше близо до дъното, но той го преобрази и “аспирините” са се устремили към първа титла в историята си. Байер няма загуба от началото на сезона в 32 поредни мача във всички турнири.

“Не мога да си представя той да отиде някъде другаде през лятото. Може да се случи в някакъв момент, но не мисля, че ще е това лято”, заяви Фьолер пред “Билд”.

DFB-Sportdirektor Rudi Völler in der Sendung "BILD Sport" bei WELT TV auf die Frage, warum Thomas Tuchel die Bayern-Spieler nicht in den Griff bekommt und ob die Schuld an Tuchel zu groß ist und die Spieler vielleicht dran schuld sind: "Ich will es mal so ausdrücken. pic.twitter.com/ZA2M0Kb8eE

— FC Bayern München News (@BayernPortal) February 18, 2024

Според него това няма да се промени дори Леверкузен да спечели титлата: “Няма да приключи, а ще продължи. Не мисля, че ще има масово напускане. Повечето ще останат. Винаги можеш да постигнеш повече следващата година. Но първо трябва да се концентрираме върху края на този сезон”.

Настоящият спортен директор на Байер Симон Ролфс, който замени Фьолер през 2022 г., също изрази увереност, че Алонсо няма да напусне през лятото. “От една страна е договорът, а от друга е това колко комфортно се чувства. Той знае, че ще имаме топ отбор следващата година”, коментира той.

Чаби Алонсо подписа нов договор с Левeркузен преди старта на сезона и е обвързан до 2026 г. Той обаче е сред кандидатите на наследи Юрген Клоп в Ливърпул, а може да се окаже и вариант за треньор на Байерн (Мюнхен).

Последвайте каналите ни в: