Една от най-големите футболни звезди в последните 20 години Лионел Меси се изказа особено ласкаво за младия нападател Ламин Ямал, който все по-сериозно дава заявка за основен играч в Барселона.

16-годишното крило е с произход от Африка – баща му е от Мароко, а майката от народа фанг от Екваториална Гвинея. Талантът обаче е роден в Есплугес де Йобрегат, градче в покрайнините на Барселона. Той вече записа и три  попадения с екипа на каталунския клуб, а в събота даде асистенция за първия гол на Роберт Левандовски при успеха с 2:1 над Селта като гост.

"Хората разбраха за него едва преди няколко месеца, но аз го знам от шест години, още когато започна да играе за детските отбори - коментира Меси. - Помня как наниза хеттрик на Реал Мадрид още тогава. И бях поразен от начина, по който го направи. Нямах никакво съмнение, че бързо-бързо ще стигне до мъжете и ето го – вече го гледаме".

Ламил Ямал Насрауи Ебана, както е пълното му име, е продукт изцяло на школата на клуба. През 2023-та година той направи дебют за мъжете, а през този сезон има 34 мача във всички турнири, в които е вкарал 5 гола и е изработил още 4.

Самият Меси е извървя доста сходен път. Пристигайки от Аржентина в съвсем ранна възраст, той дебютира за мъжкия тим на 16-годишна възраст, за да се превърне в истинска икона на модерния футбол.

Последвайте каналите ни в: