Томас Тухел остава начело на Байерн (Мюнхен), въпреки че отборът загуби с 2:3 от аутсайдера Бохум и стопи до минимум шансовете си да защити титлата в Бундеслигата. След мача се е провела спешна среща на ръководството на клуба, на която са присъствали президентът Херберт Хайнер, спортният директор Кристоф Фройнд и генералният директор Ян-Кристиан Дрезен. Решението е Тухел да получи вот на доверие, независимо от тоталния срив в последните седмици.

Очакванията специалистът да бъде уволнен се засилиха, след като от Байерн отмениха пресконференцията след двубоя. Оказа се обаче, че причината е друга. Заради прекъсванията на играта, баварците са се забавили и са рискували да изпуснат полета за Мюнхен, което е наложило отборът веднага да тръгне за летището. 

Самият Тухел няма никакво намерение да подава оставка. Той е убеден, че може да стабилизира представянето на тима, който допусна три поредни загуби в официални мачове за първи път от 2015 година. Допълнителна увереност на наставника вдъхва подкрепата на шефовете. 

“Има напрежение, но това е напълно нормално след загуба. Важното е как играем, а днес играхме добре. Този мач беше различен в сравнение с двубоите срещу Лацио и Байер (Леверкузен). Сякаш видяхме в сила закона на Мърфи: всичко, което можеше да се обърка, се обърка”, заяви Тухел пред телевизията, която излъчи срещата. 

🚨🔴 News #Tuchel:

➡️ Confirmed again: He will definitely remain as the coach of FC Bayern and will not be dismissed ✔️

➡️ Tuchel is also not considering resigning. He wants to keep fighting! @SkySportDE 🇩🇪 pic.twitter.com/JNAH6RLaMk

— Florian Plettenberg (@Plettigoal) February 18, 2024

“Оказахме се в ролята на догонващи от нищото. Не спряхме да атакуваме и имахме много положения за гол. Ситуацията през първото полувреме, когато Хари Кейн трябваше да завърши атаката с едно докосване, можеше да реши всичко. След почивката и Сане пропусна от чиста позиция. Ако изиграем същия мач още пет пъти, ще го спечелим и петте”, каза още треньорът на германския гранд. 

“Усещам подкрепа. Знам какви са отношенията ни с Дрезен и как работим заедно. Той е наясно, че сегашната ситуация ме ядосва, както и че правим всичко възможно да променим нещата. Това, че се коментира евентуалната ми смяна, не ме изненадва. Разбирам го напълно, във футбола е така”, призна Тухел. 

Tuchel: "We created some top-class chances today. Harry's chance in the first half may have been the deciding factor if he finished that with one touch instead of going further. In the second half we had another huge chance by Leroy. After the break, I don't know whether we lost… pic.twitter.com/IZdPdArdEW

— Bayern & Germany (@iMiaSanMia) February 18, 2024

Напрежението след поредния провал се отразява и на нервите на футболистите. След последния съдийски сигнал Йошуа Кимих, който бе заменен в средата на второто полувреме, се скара с помощник треньора Жолт Льов. Двамата си размениха реплики на висок тон. 

“Знам какво се е случило, но това не е за пред медиите. Във футболните съблекални често емоциите взимат връх. Не е станало нищо извънредно. Напълно нормална случка след загуба”, коментира Тухел. 

Под негово ръководство Байерн загуби 25% от мачовете си - 11 от 44. За сравнение, с предишния наставник Юлиан Нагелсман мюнхенци допуснаха само 10 от общо 84 срещи. 

След провала в Бохум Opta изчисли, че вероятността Байерн отново да стане шампион е само 10,9%. 

Следващият мач на баварците в Бундеслигата е на “Алианц Арена” срещу РБ Лайпциг. После следва гостуване на Фрайбург, а на 5 март е реваншът от осминафиналите в Шампионската лига срещу Лацио. Първият двубой в Рим завърши 1:0 в полза на италианския тим.

Последвайте каналите ни в: