Болоня продължава с великолепното си представяне през този сезон. Отборът на Тиаго Мота записа четвърта поредна победа, след като спечели с 2:1 гостуването си на Лацио. Густав Исаксен даде преднина на римляните в 18-ата минута, но с попадения на Усама Ел Азури и Джошуа Зиркзее гостите стигнаха до пълен обрат.

Болоня се изравни по точки с четвъртия в класирането Аталанта, който е изиграл мач по-малко. “Червено-сините” увеличиха аванса си пред днешния си съперник на 8 точки и шансовете на “орлите” отново да играят в Шампионската лига значително намаляха.

After a win at Lazio, Bologna are now on a five-game unbeaten streak in Serie A.

They’re sat in 5th place, level on points with 4th-place Atalanta.

Thiago Motta has Champions League football in sight 👏 pic.twitter.com/PUFLTgpCHT

— B/R Football (@brfootball) February 18, 2024

Тимът на Тиаго Мота създаде първата опасност, при която Фъргюсън стреля над вратата от границата на наказателното поле. Гостите имаха предимство по отношение владеенето на топката, но Лацио можеше да поведе при една контраатака. Ниският удар на Имобиле бе отразен от Скорупски. Нападателят на “орлите” прати топката в мрежата малко по-късно, но попадението не бе зачетено поради засада.

Домакините поведоха в 18-ата минута, след като грешка на Лучуми позволи на Исаксен да пресече подаването. Той намери Имобиле, който му върна и датчанинът откри резултата. След попадението Лацио постепенно отстъпи инициативата, въпреки че Скорупски направи страхотно спасяване след удар на Исаксен.

Soccer: Bologna win at Lazio to go joint 4th with Atalanta. Zirksee clinches come from behind victory at Olimpico #ANSA https://t.co/5RbmN5faFH

— Ansa English News (@ansa_english) February 18, 2024

Болоня получи подарък, след който успя да изравни. Луис Алберто върна трудна топка към Проведел, който я прати на крака на Фабиан, а той пусна към Ел Азури, за когото не бе проблем да я насочи към опразнената врата. Първоначално попадението бе отменено поради засада, но разглеждането с ВАР показа, че Казале е покривал играчите на гостите и изравняването бе факт. Гостите можеха да поведат още преди почивката, но удар на Гендузи бе избит на голлинията от Лучуми.

След почивката отборът на Тиаго Мота заигра още по-силно, но се възползва от добрия си период в началото на второто полувреме. Лацио имаше отлична възможност за гол, когато Кастеланос бе изведен зад защитата, но Скорупски излезе и спя да го спре. Болоня стигна до втори гол в 78-ата минута. Джошуа Зиркзее започна атаката и я завърши. До края “орлите” направиха опит да натиснат, но без особен успех.

Последвайте каналите ни в: