Монтана надигра Черно море (Варна) с 3:1 гейма и отбеляза първа победа на свой терен за 2024 годинав ефбет Супер Волей. 

Така монтанчани записаха 11-и успех, като с 6 загуби и 32 точки са на пета позиция, но се доближиха максимално до заемащия четвърто място ЦСКА. 

Старши треньорът на Монтана Даниел Пеев заяви за BGvolleyball.com, че не е важен противника, а какво състезателите му правят на терена, като тимът му ще се бори за успех и срещу водача Дея спорт. 

"Всички мачове са важни, но това е първа победа за 2024 година пред родна публика, което е странно. Въпреки проблемите, които имахме, успяхме да спечелим. Трябва да се отбележи силна игра на Бруно Рубо. Диагоналът ни Кристиан Валчак направи може най-силния си мач до момента. Важното е, че той върви във възходяща посока в неговото развитие.

 Димитър Калчев отново имаше здравословни проблеми, наложи се да влезе и Фахри Путрамата, който бе само на една тренировка след като бе цяла седмица болен. Можехме да затворим и втория гейм, но допуснахме леки грешки и си удължихме мача. Но спечелените геймовете бяхме категорични и това е радващо. 

Разбира се, че не играхме най-добрия си волейбол, но победата си е победа. Някои хора се справят по-добре, надявам се и други да се подобрят. Предстои ни гостуване на първенеца Дея в следващия кръг. Съперникът има да ни връща за единствената загуба от първия полусезон. Стои им като черно петно на фона на всички победи. Предлагам, че ще бъдат амбицирани за реванш. На моите състезателите им говоря, че не е важен противникът, колкото какво правим ние на терена. Ако се справим добре, можем да направим мач и да се борим за успех. Надявам и Фахри да се върне към тренировъчния ритъм и да бъде игрово добре за гостуването."

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Startphoto