Вчера Балкан (Ботевград) спечели с 4:1 у дома срещу едноименния тим на Кюстендил. Срещата е от 20-ия кръг на Югозападната Трета лига. Страстите се нажежиха в хода на двубоя – нападателя на домакините Николай Миков беше откаран в болница с аркада на веждата, а треньора му Иван Редовски отстранен с червен картон.

„Възмутени сме от съдията и съперника. Абсурдно е поведението им от човешка гледна точка. Нямаме претенции към рефера за отсъжданията му по време на мача. В поредна среща обаче пред погледа му, футболист получава тежка контузия. Беше на 5 метра от Николай Миков, който беше ударен с лакът в главата и откаран в болницата, където с няколко шева са зашили веждата му. Съдията обаче не отстрани с червен картон провинилия се футболист на противника. Вместо това, той изгони мен от скамейката, заради претенциите ми. 

Предишният идентичен случай с въпросния съдия беше в контролата ни с Локомотив (София). В нея тежко контузиха футболиста ни Здравко Атанасов. И след този инцидент, нямаше адекватна реакция на рефера. Научих, че колегата, който е треньор на Кюстендил е написал във фейсбук, че аз съм срам за треньорската професия. Отговарям му, че мен ме е срам от такива колеги като него. За това българския футбол е на нивото, на което е в момента“, коментира пред Sportal.bg Редовски, който е и президент на Балкан.

Последвайте каналите ни в: