Победата на РазенБалшпорт (Лайпциг) с 2:0 над Борусия (Мьонхенгладбах) в мач от 22 кръг на Бундеслигата не донесе никаква радост на феновете на домакините. Стана ясно, че на трибуните по време на двубоя е починал 71-годишен зрител.

Минути преди началото на мача възрастният зрител е колабирал на мястото си в сектор „Б“ на стадиона в Лайпциг пред очите на останалите членове на своето семейство. Моментално са извикани лекарски екипи, които в продължение на 30 минути се борили за живота на мъжа. Усилията им се оказали напразни и той починал.

За смъртния случай е съобщено по уредбата на стадиона, а феновете на домакините в знак на уважение спират да пеят песните си в подкрепа на „червените бикове“.

Едва в 84-ата минута мълчанието по трибуните е нарушено. Запалянковците на домакините започват да скандират в чест на починалия зрител: „Ние сме Лайпциг, РазенБалшпорт Лайпциг“.

Тялото на възрастния мъж е откарано в моргата едва в 22:00 часа местно време. „Червените бикове“ излязоха с официално съобщение, с което изразиха съболезнованията си на близките на починалия мъж и му посветиха победата над Борусия (Мьонхенгладбах).

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ !