22-ият кръг в първенството на Израел не беше успешен за българските футболисти, които играят в Лигат ХаАл. Апоел (Беер Шева) на Йоан Стоянов направи 1:1 у дома с Макаби (Петах Тиква), а Бейтар (Йерусалим) с Пламен Гълъбов загуби с 1:2 визитата си на Бней Сахнин. 

Апоел (БШ) се надяваше да запише 11-а поредна победа в първенството, но двубоят срещу Макаби (Петах Тиква) се оказа по-труден от очакваното. Ветеранът Бен Сахар откри за гостите в 49-ата минута, но не се зарадва от уважение към бившия си отбор. Изравнителното попадение отбеляза Артур Шушеначев в 78-ата минута. 

Йоан Стоянов беше титуляр и остана на терена през целия мач. Българският национал действаше като дясно крило и създаде няколко опасни положения пред вратата на Марко Волф.

Равенството попречи на Апоел (БШ) да се доближи още повече до Макаби (Хайфа) и Макаби (Тел Авив). Тимът на Елянив Барда е трети с 48 точки, а в следващия кръг ще гостува на Макаби (Тел Авив). 

Пламен Гълъбов и Бейтар допуснаха ново поражение. Отборът от Йерусалим загуби с 1:2 от Бней Сахнин и заема 11-а позиция в таблицата. Адриан Паун откри за домакините в 42-ата минута, Нехорай Дабуш изравни в 51-ата, а в добавеното време резервата Овадия Дариуш вкара победното попадение за Бней Сахнин. 

Апоел (Тел Авив) не използва грешната стъпка на Апоел (БШ) и направи 0:0 у дома с Макаби (Бней Райна). В другите мачове в събота Апоел (Петах Тиква) отстъпи с 0:2 на Апоел (Кадера), а Апоел (Йерусалим) и Ашдод завършиха наравно - 1:1. 

Последвайте каналите ни в: