Мениджърът на Арсенал Микел Артета даде висока оценка за представянето на своя отбор срещу Бърнли. “Артилеристите” постигнаха разгромна победа с 5:0 и са на второ място в класирането на Премиър лийг, на две точки зад лидера Ливърпул. 

“Доволни сме. На този стадион не се побеждава лесно. Бърнли винаги играе силно срещу големите отбори. Успяхме бързо да поведем и това ни помогна да контролираме мача, но съперникът не се предаде”, коментира Артета. 

“Жадни сме за успехи и се намираме в добра форма. Дори при 3:0 и 4:0 искахме да вкараме още попадения. Показателно за амбицията ни е как действахме в защита до последната секунда. Най-важното е да съхраним тази форма колкото се може по-дълго”, надява се испанският специалист. 

“Всичко, което трябва да правим, е да печелим всеки един мач. Записахме две разгромни победи на чужд терен, а сега ни предстои гостуване на Порто в Шампионската лига. Надявам се да станем шампиони, в битката за титлата сме, но трябва да показваме стабилност. Нивото на другите водещи отбори е ясно. Със сигурност и ние искаме да сме първи в края на сезона”, добави Артета.

Последвайте каналите ни в: