Голямата звезда в тениса в последните близо две десетилетия - Рафаел Надал, обяви голяма новина за бъдещето си. 37-годишният испанец е взел решение да сложи край на звездната си кариера след края на настоящия сезон. Напоследък той е преследван от контузии и изглежда това е натежало, за да стигне до това решение, макар че той си запази шанс да размисли и ще обяви окончателното си решение преди "Ролан Гарос".

"Това ще е последната ми година в тениса, макар да не го потвърждавам на 100%. Засега мисля ден за ден. Ще реша окончателно преди "Ролан Гарос". Следващите месеци ще бъда по-внимателен. Знаете, че много неща могат да се случат, така че не искам да предполагам какво ще стане след няколко месеца, след като една година не съм се състезавал", сподели Надал пред "Cadena COPE".

Испанецът има 22 титли от Големия шлем, като 14 от тях той спечели именно на "Ролан Гарос". Към този момент обаче той не иска да прави големи заявки за нов триумф в Париж.

"Към днешната дата е невъзможно да си помисля, че мога отново да спечеля "Ролан Гарос". Но със сигурност ще е вълнуващо отново да участвам в този турнир. Ако мислех, че имам нулев шанс да спечеля, със сигурност въобще не бих участвал", допълни тенисистът.

Последвайте каналите ни в: