Шахтьор и Марсилия завършиха 2:2 в първи мач от плейофите на Лига Европа. Срещата се игра в Хамбург поради войната в Украйна. Французите вече шести пореден мач във всички турнири са без победа, но може да са доволни от представянето си, въпреки че на два пъти повеждаха. Пиер-Емерик Обамеянг бе лидерът на символичните гости. Той откри резултата и бе в основата на втория гол на Марсилия.

През първото полувреме защитите на двата отбора се справиха на ниво и това доведе до липса на голови положения. След почивката постепенно започна да се стига до опасности пред двете врати. В 64-ата минута Жонатан Клос бе изведен отлично отдясно, а той намери Обамеянг, който прати топката в мрежата. Шахтьор бързо реагира и четири минути по-късно изравни чрез Микола Матвиенко, който се възползва от лош опит за изчистване на Клос.

📍—Shakhtar Donetsk vs. Marseille

The visiting Marseille fans create a Europa League backdrop 😶‍🌫️ pic.twitter.com/zFaSTbxfHs

— B/R Football (@brfootball) February 15, 2024

Срещата завърши изключително драматично с два гола. Французите поведоха отново в последната минута на редовното време. След отличен пробив на Обамеянг топката стигна до Илиман Ндиайе, а той я насочи към мрежата. Сценарият с бързото изравняване отново се повтори. Веднага след подновяването на играта украинците организираха атака Зубков центрира, а Игиналдо се разписа след удар с глава.

Последвайте каналите ни в: