Молде победи Легия (Варшава) с 3:2 в интересен мач от плейофите за класиране на 1/8-финалите от Лигата на конференциите. Двата отбора си разделиха по едно полувреме, в което имаха тотално надмощие. Домакините поведоха набързо с 3:0 след попадения на Фредрик Гулбрандсен (12', 19') и Маркус Андре Кааса (24'). През втората част обаче Легия успя да върне две попадения чрез Жосуе Пескейра (64') и Рафал Аугустиняк (71') и да направи загубата си много по-приемлива.

Молде успя да поведе с три гола още през първите 25 минути на мача. Още в 12-ата минута Мартин Линес центрира и намери Фредрик Гулбрандсен, който откри резултата с хубав удар с десния крак. Седем минути по-късно нападателят на Молде реализира втория си гол в мача. Маркус Андре Кааса стреля опасно от дистанция, стражът на Легия Кацпер Тобиаш успя да избие, но Гулбрандсен бе най-съобразителен и довкара за 2:0. Катастрофата за поляците продължи и само пет минути по-късно те инкасираха още един гол. Кааса се разписа, след като получи подаване от Кристиан Ериксен, финтрира бранител на гостите и с хубав удар с десния крак направи 3:0, като при този резултат двата отбора се оттеглиха за почивка.

Seier i det første oppgjøret mot Legia! 💪🏽

⚽️⚽️ Gulbrandsen
⚽️ Kaasa

Takk for støtten, Molde! Nå venter en avgjørende kamp i Polen neste torsdag! 👊🏼 pic.twitter.com/cfCbe7glZ1

— Molde Fotballklubb 🏆 (@Molde_FK) February 15, 2024

На почивката наставникът на гостите Коста Руняич действа радикално и направи четворна смяна, в резултат на което през втората част Легия (Варшава) бе съвсем различен отбор. Промените се оказаха ключови за поляците, които успяха да върнат цели две попадения. Първо в 64-тата минута Жосуе отбеляза страхотен гол от воле, след като топката бе избита от защитата на Молде и попадна точно на левачката му.

Само седем минути по-късно поляците направиха резултата 3:2. Юрген Елитим центрира остро, а резервата Рафал Аугустиняк засече с глава и намали пасива на тима си само на един гол. До края на срещата повече попадения нямаше, като реваншът след седмица във Варшава със сигурност ще е крайно любопитен.

Последвайте каналите ни в: