Старши треньорът на Спартак Плевен Любомир Минчев говори след поражението от Рилски спортист с 87:88 в двубой от 21-вия кръг на НБЛ. Ето какво каза наставникът на плевенчани след срещата в Самоков:

“Ние нямахме друг избор, освен да търсим тройки накрая. Да се върнем с това, защото с нормални и постепенни нападения трудно можеше да стане. Може би променихме защитата и това ги обърка. Класата на Родни си я има, има го и късметът, че вкара много тежки шутове, които ни върнаха в мача. Това се случи в последните три минути. Можехме и да спечелим мача заради грешка на противника, но не успяхме. За мен противникът игра наистина агресивно и това е един от проблемите ни. Ние нямаме такъв тренировъчен процес, който да поддържаме да се играе така срещу нашите играчи. Това за мен е основно правило да искам да си подготвя отбора срещу такава защита. За мен си имат вина външните играчи, че допуснахме елементарни грешки, да ни откраднат наши топки. Комплекс от тези неща.

Този мач нищо не ми казва, нито предните мачове. Аз знам много добре, че до голяма степен ние побеждаваме заради проблеми на противниците. Не си изключвам усилията на моите играчи. Доста отбори имат проблеми - къде здравословни, къде финансови. Това оказва негативно влияние. При нас има здравословни проблеми, за първи път играем срещу отбор, който има най-минималните проблеми в нашата лига. Биха ни с една точка, но аз не мога да правя генерални изводи. Аз не си знам отбора, защото ние от подготовката сме само с проблеми. Нон стоп сме по 6-7-8 човека на мачове и тренировки. Николай каза, че е почувствал доста силна болка. Заведоха го веднага на преглед в “Пирогов”. На този етап нищо не можем да кажем”, заяви Минчев.

Последвайте каналите ни в: